Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

Новина
21.03.2019

20/03/2019 р. в  Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України пройшов практикум із застосування законодавства на тему «Механізми підвищення ефективності управління земельними ресурсами в територіальних громадах. Проблемні питання в сфері земельних відносини». Практикум відбувався в рамках проекту підтримки розвитку органів місцевого самоврядування ПУЛЬС.
В заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування Миколаївської області, землевпорядники та працівники відділів з питань земельних відносин. Експертами заходу виступили суддя Апеляційного суду Миколаївської області у відставці, адвокат Олена Мурлигіна, а також Катерина Данилова адвокат й член комітету з медіації Ради адвокатів Миколаївської області та адвокат Олена Ткаченко. Модератором був Дмитро Віштал. Також, в практикумі взяли участь виконавчий директор та консультанти Миколаївського РВ АМУ. 
Під час практикуму було обговорено законодавство, що регулює земельні відносини, порядок передачі земельних ділянок у власність громадянам, порядок надання земельних ділянок у користування, а також обговорили роботу земельного відділу в органах місцевого самоврядування по контролю за реалізацією права на землю громадянами. Експерти заходу звернули увагу на проблемні аспекти управління землями територіальних громад та зосередилися на алгоритмі їх вирішення як шляху до вдосконалення управління земельними ресурсами. Право користування земельними ділянками на підставі договору оренди землі та вирішення проблем землекористування тощо.
За участі представників ОТГ Миколаївщини було обговорено ефективність діяльності ОМС в сфері управління земельними ресурсами. Спеціалісти ознайомили присутніх з новелами земельного законодавства у 2019 році. За словами Олени Мурлигіної, земельне законодавство, на разі, перебуває у фрагментованому складі, тому дуже важко в ньому орієнтуватися без підготовки і тому дуже важливо проводити відповідні навчальні практикуми, які втілює Асоціація міст України.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше