Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

10 лютого 2020  року в  Мостівській ОТГ  відбулася  важлива  подія.

Новина
13.02.2020

10 лютого 2020  року в  Мостівській ОТГ  відбулася  важлива  подія. У партнерстві з  Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), відбулося відкриття  «Інформаційно-освітніх просторів STEMkids»  у   4 закладах освіти громади.

Ідея створення «Інформаційно-освітнього простору STEMkids» виникла під час анкетування та моніторингу надання освітніх послуг, який було здійснено  Мостівським відділом освіти молоді та спорту (начальник Савченко А.В.),а також напрацювань Плану вдосконалення освітньої послуги на 2019-2023 роки.

 «Інформаційно-освітні простори STEMkids»  оснащені  за фінансової підтримки: Програми USAID DOBRE:  2 млн.грн. і  Мостівської  сільської ради:871,0 тис.грн. у 4 школах громади   (Мостівському НВК, Сухобалківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лідіївській  І-ІІ ступенів, Олександрівській  ЗОШ І-ІІ ступенів) .

Даний Проект спрямований на створення сучасного інформаційно - освітнього простору STEMKids для дітей нового покоління: інноваторів, всебічно розвинених особистостей здатних до критичного мислення, відповідальних, активних підприємливих громадян .

За кошти сільської ради у заклади освіти закуплено нові сучасні меблі, професійні фотоапарати , акустичні системи та матеріали для ремонтів класів. Ремонти у закладах освіти були проведені власними  силами  педагогічних колективів та батьків.

 Реалізація проекту полягає не просто в закупівлі обладнання, проведені ремонтів приміщення , а й  в налагоджені єдиної інформаційної системи, яка зв’яже усі заклади освіти громади, забезпечить доступ дітей та вчителів до сучасних освітніх ресурсів, дасть можливість впроваджувати в освітніх закладах громади STEM-освіту та проводити заняття з роботехніки, електроніки, 3-Д моделювання, займатись дослідницькою діяльністю, мейкерством - для посилення розвитку науково-технічного напрямку в навчально-методичній діяльності на всіх освітніх рівнях, участі у онлайн-конкурсах, скайп-конференціях, онлайн - марафонах, вебінарах. Використання сучасного інформаційно - освітнього простору STEMKids дозволить якісно підготуватись до ЗНО та ДПА, дозволить проводити батьківський всеобуч з використанням інформаційних технологій, стане осередком для проведення позаурочної діяльності для різних категорій учнів.

Відкриваючи простори в школах громади сільський голова Н.В.Бабанська в своєму виступі наголосила, що ідею цього проекту підказало саме життя та моніторинг надання якості освітніх послуг в навчальних закладах громади.

Керівник проєкту Савченко А. В. розповіла про проблеми та труднощі ,які виникали під час написання проектної заявки та реалізації самого проекту та наголосила ,що працюючи над розробкою Плану вдосконалення освітньої послуги, хочеться відмітити, що наші  педагоги – це зацікавлені, ініціативні, творчі, готові до змін люди, з новими поглядами  до сучасної освіти, які впевнені, що якісну освіти можна отримати не тільки в місті, а  й у далеких  селах.

На урочистому відкритті були  присутні: Єсмуханова Юлія – заступниця керівника Програми ДОБРЕ,Бурдавіцин Максим – експерт з послуг органами місцевого самоврядування Програми ДОБРЕ,Муратов Олександр – спеціаліст з послуг органами місцевого самоврядування Програми ДОБРЕ,Сафронова Наталія – програмна спеціалістка Програми ДОБРЕ,Нікуліна Анна - координаторка з комунікацій Програми DOBRE в південних регіонах України,Бабанська Надія –Мостівський сільський голова,  Сіроштан Олександр- депутат Миколаївської обласної ради, голова СПрАТ  « Україна», Осадчук Євген - голова Доманівської райдержадміністрації, Пастушенко Світлана - заступник сільського голови, начальник відділу освіти, молоді та спорту  - Савченко Альона, начальник відділу економіки та інвестицій  - Гавриленко Лариса ,  керівники закладів освіти громади, Макогоненко Анатолій-директор Доманівської школи №2 та представники обласних засобів  масової інформації.

За підтримку ідеї та допомогу в   реалізації проєкту «Інформаційно-освітнього простору STEMkids»  в освітніх закладах  нашої громади хочеться висловити слова вдячності сільському голові Н.Бабанській та депутатському корпусу сільської  ради .

Цінуємо і кропітку та наполегливу працю начальника відділу освіти та керівника проєкту Савченко А.В., спеціалістів відділу освіти ,членів робочої групи за креативність , сучасне бачення  та розвиток освіти , удосконалення надання  освітніх послуг.

             Тільки в тісній співпраці можливі такі високі та якісні результати,маємо надію, що подальша співпраця з Програмою DOBRE стане ще більш міцною та продуктивною.

Ми цінуємо Вас за щедрість та розуміння наших проблем.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше