Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Проєкт «Культура проти «ейджизму»

Новина
11.08.2020
Три органи місцевого самоврядування Миколаївщини були відібрані та взяли участь у проєкті по дослідженню надання культурних послуг особам похилого віку в об’єднаних територіальних громадах «Культура проти «ейджизму». Проєкт Українського культурного фону та громадського об’єднання «Інститут соціальної політики регіону» розпочато в Запорізькій, Івано-Франківській, Харківській, Хмельницькій та Миколаївській областях.
Миколаївщину у цьому проєкті представляють Мостівська сільська ,Березанська селищна та Баштанська міська ради.
 
Організатори проєкту відзначили високу активність цих громад у проведенні першого етапу дослідження – збору онлайн анкет серед фахівців з управління, працівників сфери культури та представників культурних осередків відповідних громад. На наступному етапі дослідження у середині серпня відбудеться проведення фокус-груп серед мешканців зазначених громад з представників осіб похилого віку.
 
Проєктом передбачено проведення низки опитувань в закладах гуманітарного профілю Мостівської, Березанської та Баштанської громад з таких питань як: можливості для активного дозвілля осіб похилого віку; фізична та економічна доступність об’єктів культурної інфраструктури для пенсіонерів, котрі проживають на території громад; ставлення мешканців до реформи децентралізації та її впливу на культурну сферу громад тощо.
 
Мета проєкту вивчення якості надання культурних послуг особам похилого віку в об’єднаних громадах та узагальнити досвід з метою покращення надання цих послуг як на рівні самих органів місцевого самоврядування, так і на рівні державної політики.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше