Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прес - анонс!

Оголошення
05.02.2020

Програма USAID DOBRE відкриє у Мостівській ОТГ
«Інформаційно-освітні простори STEMkids»

10 лютого 2020 року Мостівська сільська рада, за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), відкриває «Інформаційно-освітні простори STEMkids» у закладах освіти громади. Початок заходів – о 10-00.
У рамках проєкту створено 4 класи: «Інформаційно-освітній простір STEMkids» у Олександрійській ЗОШ І-ІІ ступенів (вул. Перемоги, 10); «Інформаційно-освітній простір STEMkids» у Лідіївській ЗОШ І-ІІ ступенів (вул. Шкільна, 9); «Інформаційно-освітній простір STEMkids» у Сухобалківській ЗОШ І-ІІІ ступенів (вул. Центральна, 1); «Інформаційно-освітній простір STEMkids» у Мостівському НВК (вул. Степова, 69).
Приміщення «Інформаційно-освітнього простору STEMkids» у 4 школах оснащені за
фінансової підтримки Програми USAID DOBRE та Мостівської сільської ради. За кошти сільради у заклади освіти закуплено сучасні меблі, професійні фотоапарати, акустичні системи та матеріали для ремонтів класів.
Проєкт передбачає формування сучасного інформаційно-освітнього простору STEMKids для дітей нового покоління: інноваторів, всебічно розвинених особистостей, здатних до критичного мислення, відповідальних та активних громадян. Реалізація проєкту полягала не просто у закупівлі обладнання, проведенні ремонту приміщень, а в налагодженні єдиної інформаційної системи, яка зв’яже усі заклади освіти ОТГ, забезпечить доступ дітей та вчителів до сучасних освітніх ресурсів, дасть можливість впроваджувати STEM-освіту, проводити заняття з роботехніки, електроніки, 3D-моделювання, здійснювати дослідницьку діяльність, брати участь в онлайн-конкурсах, скайп-конференціях, вебінарах. Використання сучасного інформаційно-освітнього простору STEMKids допоможе учням якісно підготуватись до тестувань із ЗНО та ДПА.
Під час відкриття «Інформаційно-освітні простори STEMkids» заплановано проведення майстер-класів із конструювання робототехнічних систем (Lego Wedo 2.0, Lego Education EV3, Makeblock,Tetrix); інтелектуальних Smart-ігор, а також презентація створених 3D-моделей.
Участь у відкритті братимуть Бабанська Надія, голова Мостівської сільської ради; Єсмуханова Юлія, заступниця керівника Програми ДОБРЕ; Бурдавіцин Максим, експерт з надання послуг органами місцевого самоврядування Програми ДОБРЕ; Муратов Олександр, спеціаліст з надання послуг органами місцевого самоврядування Програми ДОБРЕ; Сафронова Наталія, програмна спеціалістка Програми ДОБРЕ; представники місцевого самоврядування та регіональні ЗМІ.
Акредитація представників ЗМІ – контактна особа Нікуліна Анна, координаторка з комунікацій УКМЦ DOBRE у південних регіонах: 0969364224, aniku1515@gmail.com

***
Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) − це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше