Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Первомайське управління доводить до відома операторів ринку, діяльність яких пов’язана з обігом зазначеного харчового продукту.

Новина
17.08.2021

Первомайське  управління доводить до  відома операторів ринку,  діяльність  яких пов’язана з обігом  зазначеного  харчового  продукту.

 До Первомайського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  ”Щодо повідомлення RASFF ”.

      Згідно iнформацiйного повiдомлення Системи RАSFF стосовно виявлення несанкцiонованої речовини етиленоксид в стабiлiзаторi Lygomme' що використовуетъся у виробництвi морозива, що експортувалося з Францiї (виробник: Mars Wrigley СопfесtiоПоЦ, Steinbourg) до України отримувач: ТОВ (ТОРГОВА ФIРМА (РУДЬ), вул. Тваринникiв, 8с. Шпитьки, Київська область, 08122).

     Інформацiйне повiдомлення Системи RASFF вiд 30 липня 2021 року № 2021.3720 та від 30 липня 2021 « 2021.3720-fup-18стосовно виявлення несанкцiонованої речовини оксид етилену в камедi з рожкового дерева з Iталії (виробник: Unigra s.r.l., Italy) до Украiни (отримувач: ТОВ ” Мастер Мартіні Україна”, вул. Здолбунiвська, З А, м. Київ, 02081).

       Відповідно до повідомлення від   04.08.2021  № 2021.4146  виявлено несанкціоноване генетично модифіковане рисове борошно (р35S та tNos), що присутнє у складі кондитерських виробів  m&m’s та експортоване з Франції (виробник :Mars Chocolat France, Haguenau Cedex) до України (отримувач: Raben FG WH Ukraine).

       В зазначеному повiдомленнi RASFF №2021 .З972-fuр4  iнформується про недостатнi записи щодо  простежуваностi м'яса механiчного обвалювання, що експортувалось з Бельгiї (виробник: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщi (одержувач: Magnolia Plus Sp. zo. о.) Chelm), звiдки надiслано до України ( отримувач: ТОВ ” Фреш Фуд Лоджистiкс”, вул. Б. Хмельницького, 42, м. Луцьк, Волинська обл., 4301б; холодильне збереження: вул. Лiдавська, l, м. Луцьк, Волинська обл 4300).

     Надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 02 серпня 2021 року № 2021.3997-fup 5 стосовно виявлення несанкціонованої речовини добавки-стабілізатора в м'якому сирі з Туреччини, що експортувався з Польщі (виробник: BEL POLSKA Sp. z.o.o., Poland) до України (отримувач: TOB «Укрлогістика», вул. В'ячеслава Чорновола 46А, м. Вишневе, Київська область, 08133).

      Надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо повідомлення RASFF   № 2021.4039-fup 2  стосовно вiдкликання пончикiв, що мiстять камедь рожкового дерева, що перевищуе MRL для оксиду етилену з Францii (виробник Vandtmoortele, Frапсе) до України (отримувач: ТОВ ”СIЛЬПОФУД”, вул. Бутлерова,l, м. Київ, 02090).

     

Відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше