Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ПАМЯТКА ЩОДО ОТРИМАННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ПАСПОРТУ ТА ОБСТЕЖЕННЯ ПАСІКИ

Оголошення
04.06.2020

ПАМЯТКА ЩОДО ОТРИМАННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ПАСПОРТУ ТА ОБСТЕЖЕННЯ ПАСІКИ

ОТРИМАННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ПАСПОРТУ ПАСІКИ ВАРТІСТЬ ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку – 50,88 грн (без НДС) (наказ 96 від 13.02.2013 Мінагрополітики). Здійснюється в територіальних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – колишні управління ветеринарної медицини).

(абз.1 ст.13 Закону України «Про бджільництво», п.5 Порядку реєстрації пасік, затверджений Наказом Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук за №184/82 від 20.09.2000)

ОБСТЕЖЕННЯ ПАСІКИ проводиться районними, міськими лікарнями ветеринарної медицини  (абз.1 ст.13 Закону України «Про бджільництво», п.4 Порядку реєстрації пасік, затверджений Наказом Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук за №184/82 від 20.09.2000)

КЛІНІЧНИЙ огляд – 1 бджолосім'ї -29,73 грн (без НДС) (наказ 96 від 13.02.2013 Мінагрополітики).

При видачі ветеринарно-санітарного паспорту вперше – клінічному огляду підлягають 100 % бджолосімей пасіки з відбором зразків.

При щорічному обстежені клінічному огляду підлягають не менше 10 % бджолосімей з відбором зразків.

ПРИ ОБСТЕЖЕННІ (ПАСПОРТИЗАЦІЇ) пасік для лабораторних досліджень відбирають матеріал від 10 % бджолосімей.

При щорічному обстеженні при наявності ветеринарно-санітарного паспорту дослідження безкоштовні.

При видачі вперше ветеринарно-санітарного паспорту дослідження (10 % від наявних бджолосімей): Вароатоз 15,33 грн., Нозематоз – 13,37 грн.,  Акарапідоз -13,37 грн., Американський гнилець – 143,47 грн., Європейський гнилець – 143,47 грн. (розмір плати зазначений без НДС).

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ (ПАСІК)

Потужності з первинного виробництва підлягають державній реєстрації. (ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39.)

Реєстрація здійснюється в територіальних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – колишні управління ветеринарної медицини).  Для проведення реєстрації необхідно подати заяву встановленого зразка (додається). Державна реєстрація – БЕЗКОШТОВНО.

Крім того наголошуємо, що відповідно до п. 8 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше