Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Поїздка до Львову.

Новина
25.02.2019

З 18 -21 лютого освітяни Мостівської ОТГ взяли участь у навчальній поїздці  для громад-партнерів DOBRE   у сфері організації ефективної системи освіти та покращення навчального процесу в громадах.  

Протягом трьох  насичених днів  освітяни  ознайомились із досвідом   роботи та сучасними  підходами  до навчання у закладах освіти  м. Львова та Львівської області.

       Свій маршрут почали з відвідування Львівської  міської  громадської організації  «Центр освітньої політики» директором якої є Олег Процак.

      Своїм досвідом з освітянами Миколаївщини поділилася директор  Львівської  ЗОШ I ступеня «Світанок» Лідія Андрушко. Учні школи  вчать поглиблено   англійську  мову, навчаються за програмою «Лицем до дитини» та колектив школи має досвід з пілотування нового Державного стандарту початкової освіти. 

  Приватні львівські  школи «Школа вільних та небайдужих» та   «Креативна Міжнародна Дитяча Школа» вразили  сучасними  форматами  та підходами  до навчання, особливостями  навчання у початковій школі, методикою  хвильових занурень, проектним підходом  до вивчення окремих предметів, принципом  роботи школи та цінностями , на яких базується школа.

   Директори сільських шкіл показали нам , що сучасне навчання можна організувати на базі звичайної сільської школи.

 Підгородецька школа та школа-ліцей с.Козьови  Сколівського району Львівської області  розташовані у невеликих селах, 110-130 км до обласного центру, які, тим не менш, впроваджують у життя найсучасніші методики навчання.

Основна теза підгородецьких освітян: "Школа має бути центром громади». Школа заснована у 1861 році, на сьогодні у школі 235 учнів та 34 учителя,  в основі роботи школи - громадська активність та розвиток взаємодії всіх жителів. У школі активно впроваджують освітні проекти для дітей та дорослих: курси комп'ютерної грамотності, освітні програми для жінок,  є «Школа лідерів», фінансова грамотність для дорослих та шкільний клуб підприємництва для дітей.  Діти вчаться писати проектні заявки, знімають відеосюжети та допомагають громадським організаціям проводити опитування громадської думки.

Директор школи-ліцею с.Козьови  Оксана Клепуц  розповіла про курси англійської та комп'ютерної грамотності, вебінари та он-лайн курси, які розробляють шкільні вчителі, комунікації з батьками та роботу з університетами, проведення опитувань громадської думки, а  під кінець зустрічі провела  для миколаївських колег короткий тренінг з використання підходів  SCRUM   в освіті.

 

Найбільше вразило те, що львівські освітяни - це зацікавлені, рішучі, ініціативні, готові до змін люди, з новими поглядами та підходом до сучасної освіти наших дітей,  які впевнені, що майбутніх лідерів можна виховувати не тільки в місті, а  й  у віддалених селах незважаючи на матеріальне забезпечення закладу освіти.

 Навчально-ознайомчий візит відбувся в рамках  проектної діяльності Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» за фінансової підтримки  USAID.

  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше