Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав українців залишатися на Великдень удома, щоб не допустити сплеску зараження коронавірусною інфекцією

Новина
15.04.2020

Масове відвідування українцями церков на Великдень може призвести до сплеску зараження коронавірусною інфекцією та нівелювати успіхи влади щодо стримування епідемії. Про це ввечері 13 квітня в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми спілкувалися з Радою церков, ми говорили з усіма очільниками церков про те, що потрібно зробити все можливе, щоб уникнути масових скупчень. Дані, які у нас є, кажуть, що не так багато було порушень у церквах (у Вербну неділю). Були поодинокі порушення, коли вірян допустили в самі храми, але в більшості випадків українці збиралися біля храмів і були масові скупчення людей. Це призводить до того, що були тісні контакти. І це може призвести до того, що буде сплеск захворюваності на COVID-19", – зазначив Ляшко.

Ляшко зазначив, що нині епідемія в Україні розвивається за сценарієм, який передбачає не більше 2% інфікування населення.

«Це та динаміка, яка дозволить нам пройти епідемію без великого навантаження на систему охорони здоров’я і на економіку», – додав Ляшко.

Він закликав українців відсвяткувати Великдень удома.

"Не вистачить жодних сил ні поліції, ні епідеміологів, щоб закрити всі храми і закрити всіх людей. Ми розраховуємо на свідомість українців. Ще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень удома, усі релігійні обряди провести вдома, адже так легко розрушити наприкінці карантинних заходів усе те, чого ми досягли, а ми досягли багато чого", – підкреслив головний санітарний лікар.

Він додав, що рішення щодо виходу з карантину буде прийматися в залежності від ситуації 24 квітня. Ця дата стане визначальною, яка дозволе зрозуміти, чи є спалах зараження коронавірусом після Великодня.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше