Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома операторів ринку, діяльність яких пов’язана з обігом зазначеного харчового продукту.

Новина
11.05.2021

До  відома операторів ринку,  діяльність  яких пов’язана з обігом  зазначеного  харчового  продукту.

До Первомайського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  ”Щодо повідомлення RASFF ”.

Інформаційне повідомлення від 29.04.2021 № 11.1.3-26/10105 «Щодо повідомлення RASFF № 2021.2000 – fup-2». Відповідно до повідомлення виявлено міграцію кадмію (0.0171 mg/kg – ppm) та свинцю (0.5060 mg/kg – ppm) з каструль, що експортувались з Китаю (виробник: De Luxe, Guangdong Deluxe Metal Products Co. Limited., Xinxing County) до Німеччини (оптовик: Bluecolibri, Ginsheim-Gustavsburg), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ «ПДЛ»,просп. Бажана, 1-М, 240, м. Київ, 02068).

Іінформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 28 квітня 2021 року № 2021.1780-fup9 стосовно виявлення перевищення максимального рівня доксицикліну (133 µg/kg – ppb) у замороженій курці, що експортувалась з Бельгії (виробник: Artislach nv, Buggenhout; оптовик: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщі (одержувач: Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm), після чого зазначену продукцію перероблено на м'ясо механічного обвалювання (Zaklad Przetwórstwa Rolno-Spozywczego Ubojnia Drobiu Andrzej Merchel, Mlawa) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 21, 1-2, м. Київ, 03065).

Відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше