Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги жителів Мостівської сільської ради, керівників господарств,фермерів та одноосібників!

Новина
13.07.2020
До уваги жителів Мостівської сільської ради, керівників господарств,фермерів та одноосібників!
В зв’язку з сухою спекотною погодою зростає ймовірність виникнення пожеж. Ігнорування правил пожежної безпеки під час збирання врожаю та необережне поводження з вогнем, спалювання сміття і сухої рослинності може призвести до значного зростання кількості пожеж. Такі пожежі можуть швидко поширюватися, особливо у вітряні дні, загрожуючи знищенню будівель, об’єктів господарювання, зелених насаджень.
На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватись із швидкістю до 4-х км за годину , а у вітряну до 30 км за годину, висота полум’я може досягати до 2-х метрів. Також нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму.
Щоб попередити пожежу, необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки та завжди пам’ятати, що забороняється:
- спалювання стерні та пожежних залишків;
- спалювання сухої трави та сміття;
- залишати непогашене вогнище;
- кидати непогашені цигарки та сірники;
- не залишати без нагляду багаття.
За порушення правил пожежної безпеки згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 13 квітня 2020 року №556-ІХ настає адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, спалювання стерні, пасовищ та опалого листя – карається штрафом від 3060 грн до 6120 грн для громадян та від 15300 грн до 21420 грн для посадових осіб.
Тож пам’ятайте, що пожежу краще попередити аніж потім її ліквідувати.
При виникненні пожежі, терміново, звертайтесь в місцеву пожежну охорону за телефоном : 9-41-24; 099-285-02-06 або телефонуйте 101.
 
Начальник місцевої пожежної охорони
Мостівської сільської ради
Василь ЖУСЬ
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше