Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

2 вересня 2021 року в Мостівській ОТГ відбулося засідання круглого столу за участю голови Надії Бабанської , начальника Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галини Кузмінчук , фахівців територіальної громади, старостів округів та представників бізнесу.

Новина
20.09.2021

2 вересня 2021 року в Мостівській ОТГ відбулося засідання круглого столу за участю голови  Надії  Бабанської , начальника Доманівської  ДПІ  ГУ ДПС у Миколаївській області  Галини Кузмінчук , фахівців  територіальної  громади, старостів округів та представників бізнесу.

          Галина Кузмінчук  довела до відома присутніх зміст Закону України № 1539-IX  від 15 червня 2021 року ,, Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації  доходів та підвищення  податкової культури громадян  шляхом запровадження  одноразового (спеціального) добровільного  декларування  фізичними  особами  належних їм активів  та сплати одноразового  збору до бюджету,,.  Розповіла про те , що         кампанія розпочалася 01 вересня 2021 року  і буде тривати до 1 вересня  2022 року. Фізичні особи матимуть можливість добровільно задекларувати активи (нерухоме майно,рухоме майно, валютні цінності  та інші об’єкти )  , які були одержані( придбані) за рахунок доходів , з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори та мати можливість в майбутньому беззастережно їх використовувати. Декларація подається виключно в електронному вигляді. Не  підлягають  декларуванню : активи сумарна вартість яких не перевищує 400 тис. грн. ; квартира(и) загальною площею  не більше 120 м2 ;  житловий будинок(и) загальна площа якого(их) сукупно не перевищує 240 м2;  нежитлові будинки некомерційного призначення ,незавершене будівництво, площа яких не перевищує 60 м2  та земельні ділянки в межах норм безоплатної приватизації.         Розраховується та сплачується декларантом одноразовий збір до бюджету відповідно затверджених ставок збору: для валютних цінностей , що знаходяться  ( зареєстровані ) на території  України-5% ,  які знаходяться за кордоном-9%; для ОВДП, придбаних з 01.01.2021 по 20.06.2022 року-2,5%. Альтернативні ставки із сплатою  збору трьома рівними частинами щорічно  відповідно : 6% ; 11,5% ; 3%.     Кузмінчук   наголосила   , що   законом гарантується не проведення податкової перевірки щодо джерел отримання  декларантом доходів, за які набуто активи та гарантується конфіденційність даних. Більше корисної інформації з  питань податкової амністії можна отримати  на   субсайті  ГУ ДПС у Миколаївській області.

                В ході роботи круглого столу  були розглянуті  інші робочі питання . Особливу увагу було приділено залученню до декларування   громадян – власників земельних часток ( паїв) , які одноосібно обробляли свої земельні ділянки  у 2020 році та до цього часу не подали декларацію про отримані доходи.  Вирішили  завершити цю роботу до кінця 2020 року.

               Протягом року  неодноразово відбувалися зустрічі з керівником  Доманівської ДПІ , на яких  підбивалися підсумки спільної роботи , планувалися  заходи. Завдяки тісній співпраці  нашої ОТГ із податковою службою , представниками бізнесу  та законослухняними  жителями громади   до місцевого  бюджету надійшло земельного податку з фізичних осіб та податку на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування  3337077 грн. , що склало 134 % від запланованого.

              На завершення обговорені питання подальшої співпраці  Мостівської ОТГ з Доманівською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області   з питань  наповнення місцевого  бюджету,  розширенню  бази оподаткування  , погашенню боргів та інше.

              

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше