Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Село Мостове відзначало Храмове свято та День села.

Новина
28.05.2019

22 травня 2019 року традиційно село Мостове відзначало Храмове свято та День села.
Святкування розпочалося з богослужіння в церкві Святого Миколая. Запрошені гості та мешканці сіл громади прийняли участь у церковній службі. Стало доброю традицією, в цей день, за запрошенням настоятеля місцевої церкви Миколи Юрійовича, наше село відвідують священики навколишніх приходів. Поки йшла служба в церкві на інших майданчиках готувались до святкової програми. 
Село цього дня було гарне, охайне, яскраве і святкове.
Після служби в церкві відбулося урочисте відкриття алеї в Мостівському парку, що стало можливим завдяки спільному проекту та щирій підтримці американського народу і партнерству Мостівської ОТГ з Агенством США з міжнародного розвитку (USAID), Програми ДОБРЕ.
Згодом почався святковий ярмарок, де наші господині презентували свої вироби і зібрали біля свої столиків велику кількість любителів смачного. Це: Главатська Л., Черняк І. та особливо хочеться відмітити колектив центрального дитячого садочка, Мостівського ДНЗ та Мостівського НВК, які прийняли активну участь в святі: за гарне оформлення своїх куточків та смачні вироби з борошна, які були представлені майстринями колективів: тут були і смачнючі вареники в макітрі і добряче сало, пиріжки з різноманітними начинками, бутерброди і ще багато різних смаколиків. А Мухтаров М. із с. Суха Балка частував всіх найсмачнішим шашликом. Гостинно запрошували до святково прибраного намету скоштувати їхню продукцію і працівники кафе-бару «Україна». Відбою від бажаючих скоштувати представлену продукцію не було.
В цей час на стадіоні проходили змагання з футболу різних вікових категорій та міні-турнір по гігантським шахам. Змагання відбувались під керівництвом вчителів фізичної культури Шуляченка С.В. та Костриці І.В.
На інших святкових майданчиках пройшли виставка дитячих поробок та безпрограшна лотерея, на якій було розіграно чимало цінних призів та подарунків. Постійним спонсором проведення сільськогосподарської безпрограшної лотереї виступає товариство Б.Хмельницького (керівник - Антіпов В.Г.) проведення якої користується великою популярністю серед жителів сіл громади. 
Гамір, жарти, веселий дитячий сміх лунали навкруги.
До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором, готувались серйозно. Адже таке дійство у селі практично буває раз на рік. Святково прикрашена сцена чекала аматорів із сусідніх сіл.
Розпочала святкове дійство директор Мостівського Будинку культури Кеба О.М. вітаючи від усієї душі теплими словами односельчан, сусідів, гостей свята. 
Мостівський голова Н. Бабанська привітала жителів нашої громади зі святом, побажала процвітання, розвитку та миру нашій громаді. Далі лунали веселі пісні у виконанні господарів села аматорів сцени: Сімонова О., Плахтини М., Барабаш Т., Копаркової В., Таран Л., подружжя Копаркових Олександра та Вікторії. Тепло приймали глядачі і виступ аматорського колективу під керівництвом Сулейманової Л. із сусіднього села Суха Балка та постійних учасників самодіяльності: Фетько Т., Цехместрук Г., Вишневську Г., Ганьківську Л., Мацуй К., Корнукій Л., Погорєлову С., Сабат Т., Зварич М., Зварич С., Зварич О., Щербину Л. Порадувала своїм гарним акапельним співом найстарша учасниця художньої самодіяльності Олександрівського СБК Коваль Олена Несторівна. Дуже емоційно, яскраво виступили колективи з с. Зброшкове (керівник Гриценко Л.) та с. Олександодару (керівник Ткаченко І.), які чарували своїм співом та талантом. Глядачі із захопленням вітали виступи гучними оплесками.
Поки батьки насолоджувались концертом, поряд на дитячому майданчику діти захоплено розважались на батутах, куштували цукрову вату, отримували призи, приймаючи участь в конкурсі дитячих малюнків.
Свято добігало до кінця, але ще довго лунав людський гомін, їм не хотілось розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювала кожного, хто завітав цієї погожої днини в Мостове. Хочеться вірити,що проведення такого свята традиційно буде проводитись кожного року, буде щирою фінансова підтримка меценатів і творча від людей. Такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості та майбутнє.
І традиційно на запрошення голови СПРаТ «Україна» Сіроштана О.В. завітав естрадний колектив - розпочалася вечірня святкова дискотека.
Хочеться від усієї душі подякувати керівникам та членам колективів підприємств та організацій за допомогу в підготовці та проведенні цього чудового свята.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше